אחד הדברים הראשונים שלומדים בכל סדנא, פסטיבל או כנס שיש בו הזמנה לתקשורת אינטימית, זה מעגל ההסכמה. כל סוגי המגע, כשהם ניתנים/מתקבלים/נלקחים/מתאפשרים בהסכמה, כלומר - בתוך המעגל.
גבולות והסכמים
לפני כמה שנים למדתי חינוך למיניות בריאה, ובאחד השיעורים המנחה ספרה לנו על מחקר שנעשה בגן ילדים, היכן שהוא. הביאו את הילדים למגרש משחקים שלא היה מגודר.
כל הילדים התקבצו ושיחקו במתקנים שהיו במרכז המגרש ולא התקרבו לקצוות. בפעם אחרת, הביאו את הילדים לאותו מגרש, אבל הפעם הוא היה מגודר. הילדים התפזרו בכל רחבי המגרש ושיחקו בהנאה בכל המתקנים.
אחד הדברים הראשונים שלומדים בכל סדנא, פסטיבל או כנס שיש בו הזמנה לתקשורת אינטימית, זה מעגל ההסכמה (the wheel of consent- Betty Martin).
בקצרה; כל סוגי המגע, כשהם ניתנים/מתקבלים/נלקחים/מתאפשרים בהסכמה, כלומר; בתוך המעגל, הם מהנים וטובים לשני הצדדים. מה שנמצא מחוף למעגל; אלו המקומות של הריצוי, ויתור, קורבנות, ניצול, וכאלה.
מעגל ההסכמה הינו הבסיס של כל קשר שיש בו אינטימיות ומגע (לא רק קשר זוגי).
למה זה כל כך חשוב?
אני חושבת שהניסוי שהוצג לעיל מסביר את זה הכי טוב. בתוך גבולות יותר בטוח לשחק, ולכן- יותר נעים וכיף. כל אחד מהצדדים יודע בדיוק מה אפשר ומה אי-אפשר. מה מותר- בתוך מעגל ההסכמה, ומה לא- מחוץ למעגל. אין הפתעות לא נעימות. אין התכווצויות, קיפאון, בריחה, או כל תגובה אחרת למצב של סטרס- כי נגעו בי לא כמו שביקשתי.
הסכמים וגבולות נכונים לא רק למצבים של מגע ואינטימיות, אלא גם למערכות יחסים. מה הגבולות שלי בקשר? מה אני מסכימה שיקרה, ומה אני מאפשרת? איפה אני נותנת, ואיפה אני מקבלת?
וזה נכון בכל מערכת יחסים באשר היא- לא רק בזוגיות.
מזמינה אתכם לערב, שבו נכיר את מעגל ההסכמה. נלמד עליו דרך הסבר בהרצאה קצרה, ובעיקר דרך התנסות חווייתית.
מוזמנים/ות להגיע עם פרטנר/ית שתרצו לתרגל איתו/איתה. אפשר גם להגיע לבד ולהתחבר למישהו/הי במרחב.
* התרגול אינו מיני *
* אין צורך באיזון מגדרי *
אשמח לענות על כל שאלה